Installera den mest prisvärda uppgraderingen..

Installera den mest prisvärda uppgraderingen..

Alla system och byggen är unika och oftast väldigt individuella. Självklart så styr saker så som budget, önskemål och krav hur man väljer att utforma sitt system. Men oavsett typ av datorbygge så kommer förmodligen alltid lagring spela en väsentlig roll.

Det finns några olika saker att ta med i beräkningen när man ska investera i lagring. Dels typen av lagring (Solid State vs "Snurr"disk), storleken (allt från 128gb till flera terabyte) men också kontakten (SATA eller m2).

Om du upplever att din dator och/eller spel känns långsamma och laddningstider börjar bli ett problem så är din lagring någonting du borde investera i.

Om du inte har dina mest väsentliga program (och framförallt operativ system) på en SSD så kan vi varmt rekommendera att skaffa mer SSD utrymme och flytta dessa filer dit. Om du redan använder dig av SSD så kan vi rekommendera dig att investera i en SSD med m2 kontakt. Detta betyder att SSD-hårddisken sitter direkt kopplat (via en m2-kontakt) på moderkortet. Därför blir det väldigt viktigt att hitta ett moderkort som har just en m2-slot/plats.