Fläktar och kylning, del 5

Fläktar och kylning, del 5

Eftersom jag ville ha övertryck i mitt chassi behövde jag fler in-fläktar än ut-fläktar. Jag har bara fyra platser totalt vilket innebär att jag siktar på tre fläktar in och en fläkt ut. Det finns gott om plats och hål för mer ut-luft vilket innebär att övertrycket kommer kunna göra sitt jobb. Men man måste fortfarande ha fläktar utåt också för att få någorlunda koll över hur luften kommer färdas inne i chassit. Man vill inte att luften ska bli uppvärmd av någon komponent och sen tro att den kyler den nästa komponenten. Slutligen så resulterade mitt bygge i att jag hämtade luft uppifrån och nedifrån. Undertill på chassit satte jag dammfilter i samma storlek som fläkten jag hade där.

Mitt i bygget befann sig processor-kylaren och dess två fläktar. Jag vände dessa så att riktningen på flödet genom processorkylaren blev framifrån och bakåt. Längst bak i datorn satt en ut-fläkt.

Slutresultatet blev att jag hade tre fläktar in, två i taket och en i golvet. Mitt i bygget fanns två fläktar (på rad) som skickade luften bakåt och det sista i luft-vägen var ytterligare en fläkt som skjutsade luften vidare bakåt. Tre fläktar in, en ut. Två fläktar runt processorkylaren. De två fläktarna i taket fokuserade på att kyla grafikkortet och den i botten fokuserade på processorn och de två fläktarna runt den.