Att välja tangentbord, del 3.

Att välja tangentbord, del 3.

De flesta idag spenderar mycket tid vid sitt tangentbord och det vore dumt att inte ha ett tangentbord man gillar. Därför rekommenderar vi att lägga lite tid på att fundera på utseende när du väljer tangentbord. Oavsett om det är jobb eller nöje som får dig att klicka iväg på brädan så blir det roligare om du trivs med det. Det finns ett enormt utbud av tangentbord där ute och det finns ingen anledning att välja ett som bara ”duger”.

Många av de mekaniska tangentborden som säljs idag kommer med RGB-belysning. Det kan vara både snyggt och praktiskt. Om man inte gillar alla färgerna så kan man använda det till att få en schysst, diskret, bakgrundsbelysning för att lättare se.

Det finns även gruppköps-sidor där folk går samman och beställer ”caps” (själva knapp-huvudet) i bulk för att sen kunna skräddarsy sin egna design. Om man själv behöver två tangentbord (kontor och hemma) eller känner någon annan som ska köpa så kan man köpa i två olika färger och sen byta ut ett antal knappar mellan de två tangentborden.

Vissa sidor erbjuder till och med att man knapp för knapp väljer hur tangentbordet ska se ut.

Vårt bästa tips är att: låt utseendet ta lite tid i köpprocessen. Du kommer förmodligen använda det mycket och länge samt att det ska se bra ut även när du inte själv sitter vid tangentbordet.

tangentbord